Etikettlim

Vi tillverkar lim av hög kvalité för upptagning, överlappning, vertikala och genomrullande samt manipuleringssäkra applikationer.  Våra limmer är beprövade och betrodda även i de svåraste användningsområdena för märkning.

Varje dag förlitar sig världsledande tillverkare på våra produkter för märkning av flaskor och burkar.

Våra etikettlim ger exceptionell vidhäftning och är ideala för märkning som utförs både i kylda och rumstempererade processer. Genom att kombinera hög klibbighet med långa öppettider, fungerar de också perfekt mot våta glas och kylda PET flaskor.

Våra limmer presterar även i applikationer med kolsyrade drycker där PET flaskorna expanderar. Genom att antigen glida längs flaskan eller töjas ut med etiketten, klarar limmerna expansionen utan att lämna defekter. Vi tillverkar även lim för krympbara plastflaskor som gör att etiketter kan krympas med värme efter applicering.

Våra självhäftande formuleringar för märkning är lämpliga för våta och kalla flaskor, rullar och magasinmatade system. De fungerar även till varma och torra burkar upp till 85°C.

Vanligtvis innehåller burkarna konserver, djurmat eller andra produkter som tillagas eller steriliseras i sina behållare innan de märks. Sprayappliceringslim gör att etiketter kan appliceras på över 1 000 behållare per minut, samtidigt som maskinerna hålls rena och fria från strängar och översprutning.

Med miljön i åtanke erbjuder vi alkali tvättbara lim som snabbt kan tas bort. Avlägsnandet av etiketter är en viktig del i återvinningsprocessen där vårt lim har en nyckelroll. Dessutom kan smältlim levereras i vårt revolutionerande EcoBlock™-format. EcoBlock™ är en förpackning med en film som följer med in i smältlimsaggregatet. På så sätt reduceras förpackningsavfallet och tiden som normalt krävs för att packa upp limblocken.

Vi har märkningslim för följande applikationer:

  • Vått glas
  • PET
  • Krympbara plastflaskor
  • Våta och kalla flaskor
  • Varma och torra burkar
  • Alkali tvättbara applikationer

Om du vill ha mer information kan du maila oss på marketing@beardowadams.com.

> Latest News

Find out about all our latest news, events and product developments.  View News Archive

H.B. Fuller Acquires Beardow Adams

With manufacturing capabilities across Europe and the U.S., and a powerful distribution network across the globe, Beardow Adams is recognized for its...

Read More

Contact Us